Παιδική Κατασκήνωση

Βιβλικό Κέντρο

Το βιβλικό κέντρο «Άργος Ζωδιάτης», βρίσκεται στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, σε μια έκταση 42 στρεμμάτων. Είναι ένας καταπράσινος και φιλόξενος χώρος που αγγίζει τη θάλασσα, στους πρόποδες του επιβλητικού και μαγευτικού Ολύμπου, δίπλα στον οικισμό της Λεπτοκαρυάς και κατά μήκος μιας από τις καλύτερες ακτές της Πιερίας. Στις εγκαταστάσεις του Βιβλικού Κέντρου φιλοξενούνται οι παιδικές κατασκηνώσεις μας, ο ξενώνας δυναμικότητας 100 κλινών, τα λυόμενα σπιτάκια που έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας 40 ατόμων, το camping για τους λάτρεις των διακοπών σε τροχόσπιτα ή σε σκηνές, καθώς και χώροι άθλησης, όπως γήπεδο ποδοσφαίρου 5 x 5 και χώροι συνάθροισης.

Οι παιδικές κατασκηνώσεις λειτουργούν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου συμμετέχουν σε δύο περιόδους αγόρια και κορίτσια του δημοτικού, καθώς και έφηβοι σε αντίστοιχα προγράμματα. Επίσης στις εγκαταστάσεις μας διοργανώνονται συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες, αθλητικές συναντήσεις, όπως επίσης φιλοξενούνται διάφορες ελληνικές και ξένες ομάδες ταξιδιωτών, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η δυνατότητα κεντρικής θέρμανσης στο ξενώνα και κλιματισμού στα σπιτάκια της κατασκήνωσης, καθώς και η δυνατότητά μας παροχής πλήρους διατροφής ή ημιδιατροφής, καθιστούν το χώρο ιδανικό για φιλοξενία κάθε εποχή του χρόνου.


Ωστόσο ο κεντρικός σκοπός της ύπαρξης αυτού του χώρου είναι η δραστηριότητα των παιδικών κατασκηνώσεων κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Από το ξεκίνημα της λειτουργίας των κατασκηνώσεων το 1954, η διοίκηση και η οργάνωση των προγραμμάτων αυτών γίνεται από ανθρώπους πιστούς, εθελοντές, που αγαπούν τα παιδιά και προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους, τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού.

Αρχηγοί, ιατροί, ομαδάρχες, στελέχη, γυμναστές, βοηθητικό προσωπικό, άριστα εκπαιδευμένοι και έμπειροι, βρίσκονται δίπλα στα παιδιά, έτοιμοι να τα βοηθήσουν ν’ αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, να δημιουργήσουν νέες φιλίες και να περάσουν ένα αξέχαστο καλοκαίρι, σ’ ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον. Η προσπάθειά μας είναι συνεχής έτσι ώστε να πληρούνται όλες οι προδιαγραφές που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλεια των χρηστών (σχολαστική καθαριότητα, υγιεινή διατροφή κ.λ.π.).

Ο βασικότερος όμως στόχος της λειτουργίας της κατασκήνωσης, είναι η διδασκαλία του ξεκάθαρου μηνύματος και των αξιών της Αγίας Γραφής, έτσι ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν πραγματικά το Θεό και να εναρμονίσουν τη ζωή τους μ’ Αυτόν.

Σ’ ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο σε συνδυασμό με την υποδομή και τη σωστή οργάνωση, φροντίζουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των παιδιών για εκτόνωση, χαλάρωση, ψυχαγωγία, κοινωνικοποίηση, καθώς και την απόκτηση νέων εμπειριών. Η πίστη μας στο Θεό, η αγάπη και το αίσθημα ευθύνης προς τα παιδιά και η αφοσίωσή μας στον κατασκηνωτικό θεσμό, είναι τα βασικά σημεία στα οποία στηρίζεται η φιλοσοφία μας για μια κατασκήνωση χριστιανική.