Κάθε Κυριακή στις 9:30π.μ στο Σχολικό Κτίριο της εκκλησίας.

Group Κυριακού σχολείου στο facebook.

Ιστορία

Ιδρύθηκε και λειτουργεί από τότε που οι πρόγονοί μας ήρθαν από τον Πόντο κατά το 1923.

Πριν χτιστεί το σημερινό κτίριο που το στεγάζει, το Κυριακό Σχολείο φιλοξενούνταν στον ευκτήριο οίκο της Εκκλησίας. Ο αριθμός των μαθητών έφτανε τότε στα 200. Χωρίς τις ανέσεις που υπάρχουν σήμερα, με παραδοσιακές ξυλόσομπες τον χειμώνα, άκουγες τους ψιθύρους των Δασκάλων, καθώς ήταν σκορπισμένοι με τα παιδιά τους σε κάθε γωνιά της Εκκλησίας. Ύμνοι όπως «Απ’ όλα τα σχολεία χωρίς υπερβολή το Κυριακό Σχολείο μ’ αρέσει πιο πολύ», έμειναν σταθμός για όλες τις μετέπειτα γενιές ακόμα μέχρι και σήμερα.

Σκοπός

Σκοπός του Κυριακού Σχολείου είναι η κατήχηση των παιδιών και εφήβων της ευρύτερης ευαγγελικής κοινότητας πάνω στις αρχές και τις διδασκαλίες του Ιησού Χριστού μέσα από την Αγία Γραφή, με σκοπό τα παιδιά να γνωρίσουν τον αληθινό τριαδικό Θεό και να ζήσουν μια ζωή σύμφωνα με το θέλημα Του.

Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες που υπηρετούν και διακονούν έχουν γνήσια αγάπη για το έργο του Θεού, τη διδασκαλία του Λόγου Του και τις παιδικές και εφηβικές ψυχές, χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους και υλικό διδασκαλίας, παρακολουθώντας επιμορφωτικά σεμινάρια και οργανώνοντας εξορμήσεις με τα παιδιά σε αδελφικές εκκλησίες, εκπαιδευτικές εκδρομές, και όμορφες γιορτές και εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Το Κυριακό Σχολείο, λειτουργεί κάτω από την ηγεσία του Πρεσβυτερίου της Ε.Ε.Ε.Κ. και η τριμελής επιτροπή του ορίζεται από αυτό κάθε 2 χρόνια.

Λειτουργία

Ηλικίες

Στο Κυριακό Σχολείο συμμετέχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Ώρες Λειτουργίας / Τοποθεσία

(Υπό φυσιολογικές συνθήκες)
Κυριακή 9.30  – 11:00 π.μ. στο χώρο του Σχολικού Κτιρίου.

Πρόγραμμα

Αρχικά υπάρχει κοινή ώρα λατρείας στο Θεό από όλα τα παιδιά μαζί στο γενικό χώρο, όπου τα παιδιά μαθαίνουν να τραγουδούν όμορφους παιδικούς και εφηβικούς ύμνους στο Θεό και να Τον δοξάζουν με μουσική και τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Σε αυτή την ώρα τα παιδιά και οι έφηβοι μαθαίνουν να αποστηθίζουν και να απαγγέλουν εδάφια από τη Βίβλο και να προσεύχονται στο Θεό. Κάποιες φορές υπάρχει ένα σύντομο σκετς, παντομίμα ή κουκλοθέατρο με ένα πνευματικό, χριστιανικό μήνυμα. Η ώρα της γενικής λατρείας κλείνει με την προσευχή που δίδαξε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, το «Πάτερ Ημών» και τα παιδιά χωρίζονται ηλικιακά στις τάξεις τους.

Τα παιδιά από τις 10.00 π.μ. ως τις 11.00 π.μ. περίπου μαζεύονται στην τάξη τους με το δάσκαλο ή τη δασκάλα τους, όπου η βιβλική μελέτη ξεκινάει με προσευχή. Για τις μικρότερες ηλικίες, οι δάσκαλοι του Κ.Σ. διδάσκουν στα παιδιά με εποπτικά μέσα ιστορίες μέσα από τη Βίβλο, χρησιμοποιώντας διασκεδαστικές ασκήσεις, χειροτεχνίες κλπ. Στις μεγαλύτερες ηλικίες των παιδιών και στους εφήβους, οι δάσκαλοι ασχολούνται με πρακτικά θέματα πίστης και καθημερινής πορείας βασιζόμενα πάντοτε στις διδαχές της Αγίας Γραφής, χρησιμοποιώντας διαδραστικά μέσα και δραστηριότητες. Με την ολοκλήρωση του βιβλικού μαθήματος, τα παιδιά μπορούν να μεταβούν στην εκκλησία για να δοξάσουν το Θεό με την οικογένεια ή τους φίλους τους.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο προς τα τέλη του Νοέμβρη με αρχές του Δεκέμβρη όπου όλα τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους και τις δασκάλες τους σε ένα όμορφο εορταστικό κλίμα μαζεύονται στο γενικό χώρο του Σχολικού Κτιρίου και πουλάνε Χριστουγεννιάτικα είδη, όμορφες χειροποίητες δημιουργίες και χειροτεχνίες, γλυκίσματα και κεράσματα ένα ολόκληρο απόγευμα Σαββάτου. Είναι μια ευχάριστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους καθώς παιδιά, δάσκαλοι, γονείς και επισκέπτες απολαμβάνουν ένα όμορφο απόγευμα που «μοσχοβολάει» Χριστούγεννα και καθώς μέρος των εσόδων διατίθεται σε παιδιά με οικονομικές δυσχέρειες και ανάγκες.

Θερινό Σχολείο

Το Θερινό Σχολείο είναι μια διακονία του Κυριακού Σχολείου που λαμβάνει χώρα για διάστημα δύο εβδομάδων μέσα στον Ιούλιο, κάθε πρωί από τις 9.30 π.μ. έως και τις 12.30 π.μ. . Το θερινό σχολείο απευθύνεται κυρίως σε παιδιά δημοτικού, τα οποία στο διάστημα αυτών των ωρών, μαθαίνουν να τραγουδάνε όμορφους ύμνους στο Θεό, παρακολουθούν ενδιαφέρουσες ιστορίες βιβλικές ή με χριστιανικό μήνυμα, μαθαίνουν εδάφια από την Αγία Γραφή, παίρνουν μέρος σε ομαδικούς διαγωνισμούς και ομαδικά παιχνίδια, κατασκευάζουν πολύχρωμες χειροτεχνίες, παίρνουν ένα κέρασμα και δημιουργούν νέες φιλίες σε ένα όμορφο περιβάλλον όπου μαθαίνουν για το Χριστό!

Το Κυριακό Σχολείο ανοίγει την αγκαλιά του σε όλα τα παιδιά και του εφήβους κάθε ηλικίας καθώς σκοπός του είναι να τα φέρει πιο κοντά στον Ιησού Χριστό και να τα διδάξει τον δρόμο της Αλήθειας και της Ζωής.