Σκοπός

Οι νέοι της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης επιθυμώντας να αναπτύξουν πιο οργανωμένη πνευματική δράση, έχουν ιδρύσει όμιλο με τίτλο “Όμιλος Νέων Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης” (Ο.Ν.Ε.Ε.Ε.Κ.) που αποτελεί ενεργό τμήμα του σώματος της Ε.Ε.Ε.Κ. και παρά τις ιδιαιτερότητες του λόγω της ηλικιακής σύνθεσης και την αυτοδιαχείριση που διατηρεί βρίσκεται σε άμεση αλληλεξάρτηση και συνεργασία με το υπόλοιπο σώμα και κάτω από τη δικαιοδοσία του Πρεσβυτερίου.

Κυρίαρχος στόχος του ομίλου μας, που αποτελεί και την βασικότερη αιτία ύπαρξης και λειτουργίας του, είναι η επικέντρωση στις ιδιαίτερες ανάγκες της νεανικής ηλικίας.

Πιο αναλυτικά, στόχοι του ομίλου είναι:

  • Η σύσφιξη των σχέσεων των νέων της εκκλησίας αλλά και των νέων της ευρύτερης ευαγγελικής κοινότητας.
  • Η συσπείρωση των νέων της εκκλησίας γύρω από ένα υγιή πνευματικό πυρήνα, που θα εμπνέει, θα προβληματίζει, θα καθοδηγεί και θα δίνει διεξόδους και οραματισμό στη νεολαία της εκκλησίας μας.
  • Η πνευματική στήριξη, καταρτισμός, αύξηση και ωρίμανση των πιστών νέων.
  • Η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του δυναμικού της νεολαίας στην πνευματική ζωή, την κοινωνική δραστηριότητα και τις πρακτικές λειτουργικές ανάγκες της εκκλησίας.

Μέλη

Εγγεγραμένα μέλη του ομίλου μπορούν να γίνουν όσοι είναι από 15 μέχρι 35 χρονών σύμφωνα με το καταστατικό του ομίλου και σε συνεννόηση με την 5μελή επιτροπή του ΟΝΕΕΕΚ. Επισκέπτες όλων των ηλικιών είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν στις συναντήσεις και στις εκδηλώσεις του ΟΝΕΕΕΚ.

Πρόγραμμα

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, κάθε Σάββατο στις 6:00μ.μ. οι έφηβοι (12-15 χρονών) και στις 8:00μ.μ. οι νέοι του Ομίλου μας συγκεντρώνονται στο σχολικό κτίριο της εκκλησίας (Νικομηδείας 38) για πνευματική συντροφιά, συμπροσευχή, υμνωδία, μελέτη του Λόγου του Θεού και ακολουθεί παρέα με φαγητό και παιχνίδια. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Δράσεις

Εκτός απο αυτά, σημαντική είναι και η ψυχαγωγία των νέων με τη διοργάνωση εκδρομών, αθλητικών, θεατρικών και άλλων εκδηλώσεων.

Σημαντική διοργάνωση αυτή του Χριστιανικού Αθλητικού Τριημέρου η οποία γίνεται κάθε χρόνο το προηγούμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο από το Πάσχα. Στο συνέδριο αυτό μαζεύονται νέοι και νέες των ευαγγελικών και μη εκκλησιών από όλη την Ελλάδα για να διαγωνιστούν σε κάποιο από τα αθλήματα που διεξάγονται (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλευ, Beach-Βόλευ, Ping-pong). Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Χ.Α.Τ. στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Μία ακόμα ενέργεια του ΟΝΕΕΕΚ είναι η οικονομική στήριξη ορφανών παιδιών μέσω της Tanzania Orphans Mission. Υποστηρίζει επίσης οικονομικά μέσω διακονιών και οργανώσεων άπορες οικογένειες και ανθρώπους που έχουν βρεθεί σε σημείο που να μην έχουν ούτε τα βασικά για την επιβίωσή τους.

Τέλος, ο ΟΝΕΕΕΚ συμμετέχει σε εκδηλώσεις εκκλησιών, κατασκηνώσεων καθώς και σε κοινωνικές εκδηλώσεις προσφέροντας βοήθεια σε ανάγκες που προκύπτουν αναλαμβάνοντας σημαντικούς ρόλους για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.