Η πίστη μας συνοψίζεται στα λόγια του Συμβόλου της Πίστεως

Αναλυτικότερα πιστεύουμε:

  1. ότι η Αγία Γραφή, δηλαδή τα 39 Βιβλία της Παλαιάς και τα 27 της Καινής Διαθήκης είναι ο εξ αποκαλύψεως Θεόπνευστος, πλήρης, επαρκής, ασφαλής και αλάθητος Λόγος του Θεού

  2. ότι υπάρχει ένας Θεός, ο οποίος δημιούργησε τον κόσμο και τον άνθρωπο με τον Λόγο Του και ότι ο ένας Θεός προϋπήρχε σε τρία πρόσωπα: Ο Θεός Πατήρ, Ο Θεός Υιός και ο Θεός Άγιο Πνεύμα.

  3. στη Θεότητα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και στην εκ Παρθένου Μαρίας γέννησή Του, υπήρξε τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος – στην αναμάρτητη ζωή Του, στην θαυματουργική δύναμη Του, στον αντικαταστατικό Του θάνατο για τον αμαρτωλό πάνω στο Σταυρό, στη σωματική Του Ανάσταση εκ νεκρών, στην Ανάληψή Του στους ουρανούς και στη δεύτερή Του ένδοξη έλευση.

  4. στην παρούσα διακονία του Αγίου Πνεύματος δια του οποίου ο αμαρτωλός αναγεννάται, ο πιστός ζει την ευσεβή ζωή και με του οποίου τη δύναμη και τα χαρίσματα υπηρετεί και εκτελεί το άγιο θέλημά Του.

  5. ότι ο άνθρωπος είναι εκ φύσεως αμαρτωλός και αποχωρισμένος από τον Θεό και ότι είναι αδύνατο να εισέλθει στη βασιλεία του Θεού και να σωθεί με τα έργα του. Σώζεται μόνο με τη Χάρη του Θεού δια του Αγίου Πνεύματος και δια της πίστεως στο ευλογημένο πρόσωπο και στο απολυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού.  Δια της πίστεως ο αμαρτωλός δέχεται το Χριστό, εμπιστεύεται σ’ Αυτόν και επαναπαύεται για τη σωτηρία του μόνο σ’ Αυτόν.

  6. σε μία Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, την αναρίθμητη ομάδα των πιστών κάθε εποχής και κάθε έθνους, οι οποίοι, ενωμένοι δια του Αγίου Πνεύματος με το Χριστό ως κεφαλή τους, αποτελούν ένα σώμα εν Αυτώ και έχουν κοινωνία με τον Κύριό τους και μεταξύ τους.

  7. ότι ο Θεός μας καλεί στην εκκλησία Του για να αναλάβουμε το κόστος και τη χαρά της μαθητείας, να γίνουμε υπηρέτες Του στην υπηρεσία των ανθρώπων, να Τον λατρεύουμε εν Πνεύματι και αληθεία, να κηρύξουμε το Ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο, να αντισταθούμε και να απωθήσουμε τις δυνάμεις του κακού, να συμμετέχουμε στο Βάπτισμα του Χριστού και στη Θεία Κοινωνία και να συνταυτισθούμε μαζί Του στα παθήματά Του και στη νίκη Του.

  8. ότι ο Θεός υπόσχεται σε εκείνους που Τον εμπιστεύονται τη συγχώρηση των αμαρτιών τους και τον πλούτο της χάριτός Του. Θάρρος στον αγώνα τους για δικαιοσύνη και ειρήνη, την παρουσία Του στη θλίψη και στη χαρά και αιώνια ζωή στη Βασιλεία Του που δεν έχει τέλος.

Η πρώτη Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία ιδρύθηκε το 1858 στην Αθήνα. Από τότε πολλές άλλες Ευαγγελικές Εκκλησίες δημιουργήθηκαν σε διάφορες πόλεις και χωριά της πατρίδας μας που αυξήθηκαν μετά τον ερχομό των Ελλήνων Ευαγγελικών προσφύγων από τη Μικρά Ασία.

Η Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης ιδρύθηκε το 1923 μετά την ανταλλαγή πληθυσμών, από Έλληνες Ευαγγελικούς οι οποίοι προέρχονταν από Ευαγγελικές Εκκλησίες του Πόντου.

Την ονομασία “Ευαγγελική” την πήραμε από τη λέξη Ευαγγέλιο -όλη την Αγία Γραφή- που αποτελεί τον μόνο Κανόνα της ζωής και της πίστης μας.

Λατρεύουμε τον Θεό με την ευπρέπεια και την ευλάβεια που Του αρμόζει και με την απλότητα της πρώτης Αποστολικής Εκκλησίας.

Ποιος είναι ο σκοπός μας

Σκοπός της εκκλησίας μας είναι να λατρεύουμε από κοινού τον θαυμαστό μας Κύριο, να κηρύξουμε και να διδάξουμε τον Λόγο του Θεού, να οδηγήσουμε τον αμαρτωλό και χαμένο άνθρωπο στον Ιησού Χριστό και στο   δρόμο της σωτηρίας και να προσφέρουμε αδελφική συναναστροφή, ενθάρρυνση και οικοδομή.

Έτσι η πρόσκληση που απευθύνουμε, είναι μια πρόσκληση για κάθε άνθρωπο να έρθει στο Χριστό. Είναι η ίδια εκείνη πρόσκληση που ο Χριστός έκανε όταν είπε:

Ελάτε σ’ εμένα όλοι οι κουρασμένοι και φορτωμένοι, κι εγώ θα σας ξεκουράσω!

Η πρόσκληση αυτή κρύβει μέσα της όλο το έλεος, την αγάπη, τη συγχωρητικότητα και τη χάρη του Θεού, γιατί απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι κουρασμένοι, φορτωμένοι, απογοητευμένοι, φοβισμένοι.  Σ’ ανθρώπους αμαρτωλούς που τους καλεί όχι σε απολογία ή τιμωρία, αλλά σε σωτηρία, ξεκούραση, συγχώρηση και αληθινή ζωή.

Η απάντηση που περιμένει ο Θεός σ’ αυτό το κάλεσμα δεν είναι να πάμε σε κάποια Εκκλησία ή θρησκεία, αλλά να πάμε σ’ Εκείνον προσωπικά, δηλαδή να πιστέψουμε στο Χριστό που πέθανε, αναστήθηκε και ζει τώρα.

Ο Ιησούς Χριστός σου προσφέρει σήμερα το μόνο δρόμο για την αιώνια ζωή, ζητώντας από σένα να ομολογήσεις τις ανάγκες σου και να απλώσεις σ’ Αυτόν το άδειο χέρι της πίστης σου για να δεχθείς τα δώρα Του: ανάπαυση, ειρήνη, ικανοποίηση, χαρά, δύναμη κι ελπίδα.

Μ’ άλλα λόγια, σου προσφέρει τον Εαυτό Του. Θα τον δεχθείς;